Súťaž PRE VODU 2016 prinesie riešenia pre slovenské obce


Nadácia Ekopolis s finančnou podporou Nestlé organizuje prvý ročník súťaže Pre vodu. Cieľom súťaže je prispieť k zodpovednému a efektívnemu nakladaniu s vodou prostredníctvom opatrení šetrných k prírode. Súťaž má ambíciu prepojiť nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú inšpirácie a riešenia a ktorí chcú riešiť konkrétne problémy s vodou v svojich mestách a obciach.

Ak trápi vašu obec, mesto problém s vodou, či už ide o problém zadržania alebo využitia dažďovej vody, sucho, povodne, odnos pôdy z polí alebo čistenie vody, pomôžeme vám nájsť riešenie. Tým, že zadáte do súťaže vašu situáciu, získate nové nápady a pohľady na riešenia spracované do formy jednoduchých štúdií a tie môžete využiť tak, ako budete potrebovať.

Do 10. novembra 2015 nominujte konkrétny problém/situáciu, ktorú chcete riešiť. „Môže ísť napr. o prevenciu sucha a povodní, potrebu zadržiavať alebo zasakovať dažďovú vodu, čistenie a využívanie sivej vody, zníženie spotreby pitnej vody a pod. Do formuláru vyplníte, čo chcete dosiahnuť a čo by mali pre vás súťažiaci spracovať,“ uvádza Martina B. Paulíková z Nadácie Ekopolis.

Súťažiaci si budú môcť vybrať konkrétne zadanie od obce či mesta ako tému pre vypracovanie súťažného návrhu. Uzávierka študentských prác je 22. februára 2016. „Až potom na webe zverejníme všetky prihlásené súťažné projekty a vy zistíte, koľko tímov sa rozhodlo vám pomôcť riešiť váš problém, situáciu,“ dopĺňa Martina B. Paulíková z Nadácie Ekopolis.

Šesť súťažných tímov študentov postúpi do finále, ktoré sa uskutoční 22. apríla 2016. Po skončení súťaže dostanú zapojené obce súťažné návrhy a budú ich môcť využiť pre riešenie problémov s vodou tak, ako budú potrebovať.

Viac informácií o súťaži „Pre vodu 2016“ získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk, prevodu@ekopolis.sk a na webovej stránke Nadácie Ekopolis.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.