Známy britský Tree hunter Rob McBride navštívi Slovensko


Rob McBride, známy britský tzv. Tree hunter (hľadač stromov), navštívi 17. februára 2017 slovenského finalistu v európskej ankete – Budatínsky platan. Verejné hlasovanie v ankete Európsky strom roka prebieha až do konca februára 2017 na www.treeoftheyear.org.

Rob venoval celý svoj život ochrane stromov a svojimi aktivitami sa snaží zvyšovať povedomie o dôležitosti ich ochrany. Je fotograf, cestovateľ, ambasádor starých a významných stromov a pravidelne spolupracuje aj s BBC. Takmer dva a pol tisíc ľudí sleduje jeho účet na Twitteri a Facebook skupinu „Treehunter“, ktorú založil pred desiatimi rokmi a na ktorej odprezentoval 1 500 navštívených lokalít, na ktorých rastú zaujímavé a významné stromy.

Keď sa Rob dozvedel o ankete Európsky strom roka, stal sa jej veľkým fanúšikom. V roku 2015 precestoval polovicu Európy, aby navštívil všetkých finalistov tejto európskej súťaže. ”Myslím si, že stromy dokážu spájať ľudí tak ako to nič iné nedokáže. Prostredníctvom Európskeho stromu roka oslavujeme naše spoločné arboristické poklady v podobe krásnych, významných stromov a môžeme zároveň ľuďom pomôcť lepšie pochopiť skutočnú hodnotu stromov a úlohu, ktorú hrajú v našich životoch,” uvádza Rob McBride.

Rob navštívi Slovensko 17. februára 2017 a od 9:00 do 11:00 ho môžete stretnúť pri slovenskom finalistovi – platane, ktorý rastie v parku pri Budatínskom hrade.

Videá a projekty, na ktorých Rob pracoval: Extreme hunting treeLaunch of European Tree of the Year 2015Cooperation on Lonely Tree at Llanfyllin Powys, Wales for BBC.

Viac informácií o ankete Európsky strom roka: www.treeoftheyear.org

Kontakty: Milan Hronec, koordinátor ankety Strom roka na Slovensku, Nadácia Ekopolis, hronec@ekopolis.sk, 048 / 470 10 95,
 0911 452 457.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.