Vynovené ohnisko v Zázrivej je pripravené na opekačky


V obľúbenom stredisku cestovného ruchu v Zázrivej pribudla ďalšia atrakcia. Nielen domácim obyvateľom, ale aj každému návštevníkovi tejto podhorskej obce, odporúčame zastaviť sa na vynovenom ohnisku a stráviť tam príjemné chvíle pri opekaní a pikniku s priateľmi. Dobrovoľníci zo Zázrivského aktívneho spolku vyčistili a skrášlili ohnisko vďaka podpore pivnej značky Kelt a Nadácie Ekopolis.

Pre všetkých milovníkov ohnísk pripravil Kelt databázu verejne dostupných ohnísk a piknikových miest, ktorá je k dispozícii na stránke www.ohniska.sk. „Ako inak si najlepšie užiť prírodu, špeciálne grilovačku, ak nie na ohnisku, ktoré je čisté, pekné a najmä funkčné. A práve preto sa Kelt rozhodol podporiť tento rok tri projekty, ktorých cieľom je skrášliť ohniská a ich okolie pre všetkých návštevníkov. Prvý a úspešne realizovaným projektom je upravené a vynovené miesto v Zázrivej. Ďakujeme dobrovoľníkom za ich nezištnú pomoc a želáme domácim obyvateľom i všetkým turistom príjemne strávené chvíle pri ohni s priateľmi,“ uvádza Andrea Malovcová, brand manažér značky Kelt.

Pilotný ročník programu Kelt pomáha prírode odštartovala medzi konzumentmi najpredávanejšia pivná značka na Slovensku v spolupráci s Nadáciou Ekopolis. „Nadácia Ekopolis podporuje miestne komunity, ktoré si chcú zlepšovať svoje okolie a miesto, kde žijú. Oceňujeme, ak sa pri tom využijú miestne zdroje, ako aj dobrovoľnícka práca – niekedy však podpora zvonku je nevyhnutná. Takýmto prípadom je aj program Kelt pomáha prírode, kedy vznikajú lepšie a bezpečnejšie miesta na stretávanie sa v prírode a trávenia času s priateľmi,“ dopĺňa Martina B. Paulíková, programová manažérka Nadácie Ekopolis.

Zázrivský aktívny spolok má za sebou už niekoľko malých i veľkých projektov. Zrealizovali napríklad letné upratovanie brehov a vody potoka Zázrivky. Okrem toho vytvorili Lezeckú stenu, ktorá sa teší veľkej obľube a zorganizovali festival Zázrivská inverzia, zameraný na šport, prírodu, dobré jedlo a príjemnú atmosféru. Vďaka podpore pivnej značky Kelt pokračujú dobrovoľníci občianskeho združenia v napĺňaní svojho poslania – aktívne a spoločne pomáhať Zázrivej a skrášlili ohnisko, ktoré sa nachádza v športovej zóne v obci Zázrivá.

„Sme radi, že sa nám podarilo zasypať a spevniť podložie štrkom a urobiť lavičky okolo ohniska. Lavičky a stoly vyrobili skúsení rezbári. Tie sme pokreslili prírodnými motívmi a odtlačkami našich dlaní. Brigáda sa nám všetkým páčila. Nebolo človeka, ktorý by sa sťažoval. Stretli sa super ľudia s dobrou náladou, či už od nás zo Zázrivského aktívneho spolku, ľudia z Obecného úradu a vlastne všetci dobrovoľníci, ktorí pomáhali. Čiže aj ľudia z Ekopolisu, alebo zástupcovia piva Kelt,“ uvádza dobrovoľník Samuel Prílepok z občianskeho združenia Zázrivský aktívny spolok.

Pivná značka Kelt sa rozhodla, že tento rok vyčistí a skrášli ohniská. Do hlasovania na Facebook stránke Slovenské ohniská bolo zaradených celkom 9 legálnych ohnísk, pričom v každom regióne (západ – stred – východ) boli vybrané tri ohniská a ich okolie. Ľudia, fanúšikovia opekačiek a piknikov, svojimi hlasmi rozhodli o podporení ohnísk v Zálesí, Zázrivej a Prešove. Do hlasovania v regióne Stredné Slovensko sa zapojilo viac ako 2 500 ľudí. V hlasovaní napokon zvíťazila Zázrivá, v ktorej bridáda úspešne prebehla. Ďalšie dva projekty v lokalite na východe a západe našej krajiny budú realizované v priebehu augusta.

Video o vynovenom ohnisku v Zázrivej

 Fotogaléria:

 

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.