Známy britský Tree hunter Rob McBride navštívi Slovensko


Rob McBride, známy britský tzv. Tree hunter, navštívi 7. februára 2018 slovenskú finalistku v európskej ankete – jabloň z Bošáce. Verejné hlasovanie v ankete Európsky strom roka prebieha až do konca februára 2018 na www.treeoftheyear.org.

Rob venoval celý svoj život ochrane stromov a svojimi aktivitami sa snaží zvyšovať povedomie o dôležitosti ich ochrany. Je fotograf, cestovateľ, ambasádor starých a významných stromov, pravidelne spolupracuje s BBC.

Takmer dva a pol tisíc ľudí sleduje jeho účet na Twitteri a Facebook skupinu „Treehunter“, ktorú založil pred desiatimi rokmi a na ktorej odprezentoval 1 500 navštívených lokalít, na ktorých rastú zaujímavé a významné stromy.

Keď sa Rob dozvedel o ankete Európsky strom roka, stal sa jej veľkým fanúšikom. V roku 2015 a 2017 precestoval polovicu Európy, aby navštívil všetkých finalistov tejto európskej súťaže.

”Myslím si, že stromy dokážu spájať ľudí tak ako to nič iné nedokáže. Prostredníctvom Európskeho stromu roka oslavujeme naše spoločné arboristické poklady v podobe krásnych, významných stromov a môžeme zároveň ľuďom pomôcť lepšie pochopiť skutočnú hodnotu stromov a úlohu, ktorú hrajú v našich životoch,” uvádza Rob McBride.

Rob navštívi Slovensko 7. februára 2018 a od 9:00 do 12:00 ho môžete stretnúť v Bošáci.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.