Vďaka podpore oblátok Horalky od Sedity sa aj v roku 2018 obnovia turistické lokality


V tomto ročníku programu Živé chodníky, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis, je podporených 6 projektov v celkovej sume 10.000 eur. Vďaka podpore Horalky od Sedity budú v priebehu tohto roka upravené turistické a cykloturistické trasy i obnovené studničky a ich okolie. Projekty tak prispejú k vylepšeniu infraštruktúry v známych turistických lokalitách.

 Program Živé chodníky vznikol v roku 2007 a pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 sa však pôsobnosť rozšírila na celé územie Slovenska a sústreďuje sa na obnovu a vylepšovanie turistických a cykloturistických značených trás a verejných priestranstiev. Vďaka Živým chodníkom bolo na Slovensku obnovených celkovo už vyše 1000 km turistických chodníkov so stovkami smerovníkov a maľovaných značiek.

Akosi automaticky sme si zvykli na to, že v krajine existujú turistické a cykloturistické trasy, že sú dobre značené a že sú na nich miesta oddychu a relaxu. Menej sa však už vie, že je to takmer výhradne výsledok práce dobrovoľníkov, ktorí to robia iba zo zanietenia vo svojom voľnom čase. Nadácii Ekopolis je preto cťou pomôcť im a sme vďační, že nám to Sedita patriaca spoločnosti I.D.C. Holding svojou podporou umožnila“ , hovorí Ján Roháč, programový manažér Nadácie Ekopolis.

Projekty vybraté pre podporu z programu Živé chodníky 2018:

  1. Obnova studničiek a značenia v pohorí Čergov
  2. Preznačenie cyklotrás, oprava studničiek a priestorov okolo nich v Levočských vrchoch
  3. Vylepšenie studničiek a ich okolia a obnova značenia v Slovenskom raji
  4. Obnova a predlženie trasy turistického chodníka v CHKO Vihorlat
  5. Studničky pri náučnom chodníku v Nízkych Tatrách
  6. Hostečná studnička – dobrá voda na turistickom chodníku na Krupinskej planine.

Tento rok sa podpora zamerala nielen na obnovu a údržbu značenia, ale aj na obnovu, a úpravy studničiek, ktoré sú hojne navštevované turistami. Zvýši to kvalitu turistickýych a cykloturistických trás a zároveň zlepší zážitky turistov v slovenskej prírode.

 Viac informácií o programe nájdete TU.

Ján Roháč, programový manažér, Nadácia Ekopolis, 0905 240 137, rohac@ekopolis.sk.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.