Vo fotografickej súťaži Do práce na bicykli sme ocenili víťazov


Aj v roku 2018, v mesiacoch máj a jún, prebiehal ďalší úspešný ročník súťaže Do práce na bicykli a spolu s ním i fotografická súťaž, ktorú organizovala Nadácia Ekopolis. Spomedzi veľkého množstva fotografií boli udelené ceny v dvoch kategóriách – Najväčší počet “srdiečok” na Instagrame a cena Nadácie Ekopolis. Víťazi oboch kategórií získali poukážku na nákup v hodnote 100 € v cyklistickom e-shope www.bikeshop.sk.

Fotografická súťaž bola súčasťou 5. ročníka kampane Do práce na bicykli, do ktorej sa tento rok zapojilo až 81 samospráv, 3 332 tímov a rekordných 11 061 účastníkov. Súťažiaci počas mája odjazdili na bicykli 1 397 448,7 kilometrov, čo je približne 126,34 kilometrov na jedného účastníka. Zapojení nám do uzávierky, ktorá bola 30. mája 2018, zo svojich ciest do práce poslali 23 fotografií na mail Nadácie Ekopolis a vyše stovky fotografií cyklisti označovali a uverejňovali i na sociálnej sieti Instagram.

Cieľom celonárodnej kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste a motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli. Spolu s fotografickou súťažou sa tak zvýšilo povedomie o bicykli ako dopravnom prostriedku.

Najviac hlasov na Instagrame získala fotografia Bibiany B. a cenu Nadácie Ekopolis získala Ivana L. Víťazky oboch kategórií získajú poukážku na nákup v hodnote 100 € v cyklistickom e-shope www.bikeshop.sk.

 

Viac informácií nájdete na našom Facebooku Nadácie Ekopolis alebo TU.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.