Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020


Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.

 Súťaž je veľmi jednoduchá – stačí sa odfotiť s finalistom z tohtoročného výberu ankety, pridať fotografiu na Instagram a označiť našu nadáciu,“ približuje detaily súťaže Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis, ktorá anketu Strom roka organizuje. Aj tento rok vybrala hodnotiaca komisia dvanásť finálových stromov z celého Slovenska, ktoré bojujú o hlasy verejnosti do konca septembra.

Keďže toto leto je výnimočné a mnohí ostávajú dovolenkovať na Slovensku, chceme aj takýmto spôsobom podporiť ľudí, aby venovali čas objavovaniu nádherných stromov i prírody. Je to príležitosť pre nás všetkých navštíviť neprebádané časti našej krajiny a spríjemniť si letné dni,“ dopĺňa Ragalová.

 Anketa svojim poslaním upozorňuje na význam, hodnotu a krásu stromov, prispieva k ich ošetreniu a v mnohých prípadoch aj k ich záchrane. „Každý jeden strom je výnimočný – svojim vzhľadom, príbehom ale najmä spojením s ľuďmi. V tejto dobe, keď je nesmierne dôležité zvyšovať povedomie o dôležitosti ochrany a starostlivosti o stromy, je aj táto malá súťaž akýmsi spojivkom. Pretože vidieť nádherné finálové stromy naživo, možnosť dotknúť sa ich, vytvára medzi ľuďmi a stromami akési magické puto,“ uzatvára Ragalová.

 Ak sa teda ocitnete pri strome z finálovej dvanástky tohtoročnej ankety Strom roka, stačí sa so stromom odfotiť, zavesiť fotku na Instagram a označiť ju #anketastromroka2020 a @nadaciaekopolis, a ste v hre o milé ceny z našej nadácie. Vyberáme tú najoriginálnejšiu fotografiu.

Súťaž potrvá do 30.septmebra, teda do oficiálneho ukončenia hlasovania za stromy v tohtoročnej ankete. Víťaza vyberá Nadácie Ekopolis. Viac o podmienkach súťaže sa dočítate na podstránke.

Viac informácií o ankete Strom roka nájdete na tomto linku.

Alebo: Martina Ragalová, ragalova@ekopolis.sk, 0908 371 289

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.