Budúcnosť sme sadili vo Vištuku aj v Zálesí


VIŠTUCKÉ LIPKY

Počas tohto víkendu sa dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam podarilo vysadiť až 58 stromov v novej aleji za obcou Vištuk v smere na Modru. Organizátorom bolo občianske združenie Za zelený Vištuk v spolupráci s ďalšími partnermi a podporovateľmi. Sme veľmi radi, že sme tento projekt mohli podporiť aj my cez program Sadíme budúcnosť. Vysadené boli vzrastlé lipy v historickej aleji a odborne posúdených a ošetrených bolo zároveň 45 čerešní, orechov i ďalších jestvujúcich stromov.

NOVÁ ALEJ V ZÁLESÍ

Posledná sobota nepatrila len Vištuku, ale aj obci Zálesie a ich vydarenej výsadbovej akcii. Sadiť tu prišli nadšenci zo Zálesia, okolitých obcí či Bratislavy. Opäť krásny príklad toho, ako sa komunita dokáže zmobilizovať pre dobrú, zmysluplnú vec a vysadiť stromy tam, kde je to potrebné. My sme tiež mohli byť pri tom – ďakujeme!

Posadilo sa viac ako 100 stromov a 45 drienok po dĺžke jedného kilometra. Nová ovocná alej v Zálesí bude tešiť pôvodnými odrodami čerešní, hrušiek, višní, sliviek a moruší. No tam jej funkcia nekončí – poskytne vytúžený tieň v horúcich letách všetkým, ktorí tadiaľ budú mať cestu peši či bicyklom. A dopraje krajine množstvo ďalších výhod, ako to len stromy dokážu.

Všetkým novovysadencom prajeme veľa síl do ďalšieho rastu a kopu srdečných ľudí, ktorí sa o ne budú starať.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.