Pomôžme Južnej Morave


Južnú Moravu zasiahla prírodná katastrofa – tornádo a silné krupobitie masívne poškodilo niekoľko obcí. Živelná pohroma pripravila stovky ľudí o strechu nad hlavou, vyžiadala si minimálne dvesto zranených a bohužiaľ niekoľko ľudí víchricu neprežilo.

Na Slovensku je južná Morava pre mnoho ľudí srdcovou, máme radi ľudí, charakter a kultúru tejto malebnej krajiny. Dnes je čas južnej Morave pomôcť.

Nadácia Ekopolis prosí svojich priateľov a podporovateľov, aby sa zapojili do pomoci zasiahnutým obciam, ľudom a komunitám. Možností je viacero, my dávame do pozornosti  dve zbierky:

Nadace Via spustila zbierku, ktorá koordinuje použitie pomoci so zasiahnutými obcami, krízovým štábom a neziskovými organizáciami tak, aby získané prostriedky smerovali tam kde budú najviac potrebné. Viac TU.

Zbierku vyhlásila vyhlásila aj banskobystrická Komunitná nadácia Zdravé mesto. Tá dlhodobo spolupracuje s Jihomoravskou komunitní nadací, ktorá sídli a pôsobí priamo v postihnutej oblasti Břecavi a Hodonína. Viac TU.

Obe odporúčané organizácie a ich zbierky sú pre nás zárukou spoľahlivosti a efektívneho použitia darov.

Foto: TASR/Vaclav Salek/CTK via AP

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.