Štartuje piaty ročník súťaže Pre Vodu


Už piaty rok organizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci so spoločnosťou Nestlé celoslovenskú súťaž PRE VODU, ktorá sa zameriava na hľadanie inšpiratívnych riešení hospodárenia s vodou. Navrhnúť konkrétnu situáciu, ktorá sa týka zadržiavania či úspor vody, prevencie sucha a povodní môžu predstavitelia miest, škôl i firiem už od januára. Záštitu nad 5. ročníkom súťaže prebral minister životného prostredia SR, pán László Sólymos.

Hlavnou ambíciou súťaže PRE VODU je prepájať nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou vo svojich mestách a obciach. Do 3. februára 2020 môžu samosprávy, združenia a firmy nominovať konkrétnu situáciu či problém, ktorý sa týka zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody. Študenti a mladí odborníci vo veku od 18 do 30 rokov si následne budú môcť vybrať tému na vypracovanie súťažného návrhu, alebo môžu súťažiť s vlastnou súťažnou prácou. Tá môže byť zároveň aj prácou semestrálnou či diplomovou. Nominujúci takto môže získať nové nápady a pohľady na problém, pričom návrhy na riešenia od študentov vo forme ideových návrhov alebo štúdií môže po skončení súťaže ďalej využiť.

Uzávierka študentských prác bude 30. septembra 2020. Do finále v rámci otvorenej kategórie postúpia najlepšie projekty, ktoré budú autori prezentovať pred odbornou porotou. Do finále v kategórii študentských školských tímov postupujú automaticky všetky riešenia od tímov. Víťaz získa Cenu Nestlé v hodnote 1 000 €. Druhé a tretie miesto budú ocenené finančnou odmenou v hodnote 500 € a 200 €. Najlepší študentský tím získa ocenenie 1 000 €.

Viac informácií o súťaži PRE VODU získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk alebo na webovej stránke www.sutazprevodu.sk

 

O súťaži PRE VODU:

 Hlavnou ambíciou súťaže PRE VODU je prepájať nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou vo svojich mestách a obciach. Samosprávy, združenia či firmy najskôr nominujú konkrétne situácie či problémy, ktoré sa týkajú zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody. Študenti a mladí odborníci vo veku od 18 do 30 rokov si následne môžu vybrať tému pre vypracovanie súťažného návrhu, alebo môžu súťažiť s vlastnou súťažnou prácou. Tá môže byť zároveň aj prácou semestrálnou či diplomovou. Aktuálny ročník má uzávierku 10. novembra 2020, odborná porota udelí ocenenia v jednej kategórii, vrátane hlavnej Ceny Nestlé spojenej s finančnou odmenou 1000 €. Súťaž PRE VODU organizuje Nadácia Ekopolis vďaka podpore spoločnosti Nestlé. Viac informácií o súťaži nájdete na webe www.sutazprevodu.sk.

Kontakt pre média:

Martina Ragalová, PR manažérka Nadácie Ekopolis, ragalova@ekopolis.sk, +421 908 371 289

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.