„Dobrý signál“ putuje na Skalku pri Kremnici


Pilotný projekt spoločnosti Towercom a Nadácie Ekopolis na zveľadenie prostredia v okolí vysielačov

informacny-panel_2Spoločnosť Towercom, a.s., poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, v spolupráci s Nadáciou Ekopolis podporujúcou projekty s environmentálnym zameraním spúšťajú pilotný projekt pod názvom „Dobrý signál“. Prvou zastávkou je obľúbená turistická destinácia Skalka pri Kremnici.

V spolupráci s Nadáciou Ekopolis, ktorej podstatou sú projekty zamerané na rozvoj životného prostredia, spúšťa Towercom svoj pilotný projekt „Dobrý signál“ na Skalke, v obľúbenej destinácii pre turistov z celého Slovenska. Zámerom projektu Dobrý signál je predstaviť verejnosti sieť vysielačov, prostredníctvom ktorých sa šíri signál do mnohých slovenských domácností. Towercom ako prevádzkovateľ týchto vysielačov sa stará o ich prevádzku a údržbu, neustále vynakladá úsilie na vylepšenie svojej infraštruktúry, aby mohol priniesť čo najkvalitnejší signál a naplniť tak potreby zákazníkov – sprostredkovať informácie, zábavu, umožniť im komunikáciu s blízkymi či spojiť ich so svetom.

„Spoločnosť Towercom si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť voči prostrediu, v ktorom podniká. Prostredníctvom svojich vysielačov rozmiestnených v tých najkrajších lokalitách na Slovensku šíri signál do slovenských domácností,“ hovorí Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom. „Projektom Dobrý signál chceme aktívne a dlhodobo prispievať k rozvoju spoločnosti v oblasti regionálneho a komunitného rozvoja. Na prostredí v okolí vysielačov nám záleží a radi by sme prispeli k jeho zveľadeniu aj nad rámec našich kompetencií. Teší nás, že pilotný projekt spúšťame v srdci Slovenska na Skalke pri Kremnici.“

kremnica_sucha-hora_vyhladSpoločnosť Towercom prevádzkuje najrozsiahlejšiu sieť vysielačov na Slovensku, pričom mnoho z týchto vysielačov patrí k dominantám v lokalitách, kde sa nachádzajú. Práve to bol jeden z dôvodov, prečo sa spoločnosť Towercom rozhodla upriamiť svoje CSR aktivity na tieto dominanty. A keďže vo veľa prípadoch sa jej vysielače nachádzajú v turisticky atraktívnych lokalitách, spojenie s prírodou bolo prirodzené.


„Lokality, v ktorých má spoločnosť Towercom vysielače, patria medzi najnavštevovanejšie turistické oblasti Slovenska a vysielače sú samé o sebe turistickými atrakciami. Považujeme preto iniciatívu spoločnosti zveľaďovať turistickú infraštruktúru v okolí vysielačov za logický a
 veľmi dobrý nápad, ktorý motivuje ľudí k turistike a prechádzkam, čo je aj našim cieľom. Obnovu turistických chodníkov a zaujímavostí podporujeme od roku 2008 a preto sme radi, že môžeme organizačne a odborne pomôcť projektu Dobrý signál, ktorý napĺňa aj toto naše poslanie,“ povedal Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis.

informacny-panel_1V spolupráci s Nadáciou Ekopolis bol v rámci pilotného projektu osadený informačný panel o vysielači Kremnica – Suchá Hora, ktorý najmä turistom priblíži zaujímavé fakty o tejto technologickej stavbe. V okolí Skalky bola podporená údržba turistického značenia, ktorú zabezpečujú značkári Klubu slovenských turistov. Spoločnosť Towercom dobrovoľníckou aktivitou svojich zamestnancov pomohla pri dokončovacích prácach významnej a zaujímavej pamiatky na hrebeni Kremnických vrchov, tzv. Gőrgeiho tunela. Tunel bol postavený pravdepodobne v 14. storočí pre uľahčenie dopravy medi, striebra a zlata z Banskej Bystrice do Kremnice. V súčasnej dobe slúžil najmä turistom a bežkárom, avšak v roku 2013 v ňom bol zával a tunel bol nepriechodný. Dnes je jeho oprava a obnova tesne pred dokončením a už o pár dní bude plnohodnotne opäť slúžiť návštevníkom Skalky a okolia.

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.