Jesenná výzva Dobrého suseda


Grantový program Dobrý sused pre obyvateľov bratislavských mestských častí Vrakuňa, Podunajské Biskupice a obce Rovinka vyhlasuje jesennú výzvu na zasielanie projektových zámerov lokálnych komunít.

S novým školským rokom sa opäť otvoril priestor pre rodičov, učiteľov, priateľov škôl a lokálne neziskové organizácie na uskutočňovanie športových, sociálnych a kultúrnych dobrovoľníckych aktivít. Po úspešnom prvom kole grantového programu sa opäť tešíme na spoluprácu a originálne nápady na zlepšenie kvality života,“ hovorí Milan Hronec, programový manažér z Nadácie Ekopolis.

Program podporí projekty sociálneho, kultúrneho a komunitného rozvoja, ak je ich súčasťou aj spolupráca miestnych samospráv, školských zariadení a občianskych združení.

Dobrého suseda uviedla do života spoločnosť Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis v októbri 2018, aby podporila komunity žijúce v okolí bratislavskej rafinérie. Po vyhodnotení prvých žiadostí, zameraných prevažne na šport a rekreáciu, komisia vybrala päť projektov. Tie získali celkovú sumu 13 468 eur a uskutočnili sa v prvom polroku 2019.

 Medzi podporenými projektmi je rekonštrukcia detského ihriska v  Rovinke, škola kajaku pre deti vo Vrakuni, či podpora občianskeho združenia vo Vrakuni pri rozvíjaní obľúbeného hokejbalu a organizovaní turnajov. Podrobnejšie informácie o projektoch nájdete TU.

Grantová výzva je naďalej otvorená a nepretržite prijíma projektové návrhy. Občania, samosprávy a organizácie v mestských častiach Vrakuňa, Podunajské Biskupice a v obci Rovinka majú  možnosť skvalitniť svoje okolie a získať pre svoj nápad grant až do výšky 4000 eur. Podmienkou je, aby boli podporené projekty zrealizované do konca roka 2019 od pridelenia grantu.

 Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti nájdu žiadatelia na www.slovnaftludom.skwww.ekopolis.sk. Alebo u programového manažéra Nadácie Ekopolis: Milan Hronec, hronec@ekopolis.sk, 0911 452 457

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.