Vyhodnotenie kampane a fotografickej súťaže Do práce na bicykli. Pozrite si víťazné fotografie


Národná kampaň spolu so sprievodnou súťažou fotografií z ciest do práce na dvoch kolesách, sa po piaty krát dočkala finále.

Hoci sa najväčšia kampaň podporujúca rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku kvôli prepuknutiu pandémie presunula z jari na jeseň, na jej atraktivite a aktívnej účasti cyklistov sa nič nezmenilo. Svedčí o tom aj vyše 929 tisíc najazdených kilometrov, čo predstavuje viac ako 297 200 ušetrených kilogramov CO2. Jednotlivci, ale i tímy, ktorí vymenili svoje autá za bicykle sa mohli zapojiť aj do súťaže fotografií, ktorú popri kampani organizuje Nadácia Ekopolis. Opäť tak vznikli desiatky krásnych, vydarených i vtipných fotografií zo septembrových ciest do práce.

Súťažilo sa, už tradične, v troch kategóriách – cena za fotografiu na Facebooku, na Instagrame a jedna špeciálna cena Nadácie Ekopolis. Všetky víťazné fotky, za ktoré hlasovala verejnosť do 7. októbra, nájdete zverejnené na našom webe a sociálnych sieťach. Víťazi získali ocenenie v podobe darčekového poukazu v hodnote 100 eur na nákup v cyklistickom obchode terrabike,“ hovorí Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis, ktorá fotografickú súťaž organizuje.

Ďakujeme všetkým účastníkom celej kampane, všetkým súťažiacim, ale aj osobnostiam, ktoré sa rozhodli svoje fotografie na bicykli zvečniť a prispieť tak k propagácii rozvoja nemotorovej dopravy u nás. Celý tento ročník sa viedol v duchu „cyklohrdinov“ a mnohých sme aj skutočne našli,“ uzatvára Ragalová.

Fotografiou som chcela vyjadriť pohyb, rýchlosť, stres, chaos dopravy verzus kľud, pokoj, radosť z bicyklovania. Chodievam každý deň po celý rok do práce na bicykli a užívam si to. Je to ekologické, ekonomické, robím niečo pre svoje zdravie a aj pre zdravie iných, tým že neprodukujem exhaláty pri doprave. Ale myslím, že toľko slov stačí. Všetko podstatné je zachytené na fotografii,“ uviedla výherkyňa jednej z kategórii fotografickej súťaže, ktorá poslala fotografiu z večerných Košíc.

Víťazi fotografickej súťaže boli slávnostne vyhlásení počas online vyhlásenia výsledkov kampane Do práce na bicykli v pondelok 19.októbra cez live prenos na Facebooku.

 

Kontakt: Martina Ragalová, 0908 371 289, ragalova@ekopolis.sk

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.