Štartuje súťaž pre školy! Výhrou v hlasovaní môžu žiaci skrášliť svoje školské areály.


Aj 19. ročník celoslovenskej ankety Strom roka 2021 ponúka možnosť školám zapojiť sa do súťaže o výsadbový materiál na skrášlenie a spríjemnenie svojich školských areálov.

Sprievodná súťaž k ankete Strom roka má za cieľ upriamiť pozornosť na životné prostredie, najmä v oblasti dôležitosti ochrany a ošetrovania stromov. „Vážime si prácu pedagógov, ktorí vynakladajú nemalé úsilie a učia mladú generáciu citlivo pristupovať k otázke životného prostredia. Aj našou anketou sa snažíme priblížiť tému dôležitosti ochrany starých, vzácnych a ohrozených stromov. V budúcnosti sa totiž  bez nich nezaobídeme,“ uvádza Martina R. Hromadová, PR manažérka z Nadácie Ekopolis.

Súťaž pre školy spočíva v zbieraní hlasov za najobľúbenejšie stromy z tohtoročnej finálovej dvanástky. Hlasovanie je otvorené pre všetky typy škôl. „Hlasuje sa formou jednoduchých hlasovacích lístkov, ktoré pošleme školám na vyžiadanie. Každý žiak má jeden hlas a vybrať si môže ktoréhokoľvek finalistu,“ dopĺňa Hromadová. Vyplnené lístky treba zaslať do nadácie najneskôr do 5. októbra 2021.

Na prvé tri školy, ktorých žiaci sa zúčastnia v čo najväčšom počte, čaká odmena v podobe výsadbového materiálu od jedného z partnerov ankety, Záhradníctva ABIES, v hodnote spolu až 500 eur. Takisto aj tento rok odmeníme školy, kde nerozhodne počet hlasov, ale aktivita žiakov, či študentov navyše. Prvé miesto získa výsadbový materiál do školskej záhrady v hodnote 100 eur. Na ďalšie dve vybrané školy čakajú milé vecné ceny. Všetky podmienky súťaže sú prístupné na našej webovej stránke,“ uzatvára Hromadová.

V rámci ankety prebieha naďalej hlasovanie verejnosti. Podľa priebežne zrátaných hlasov doteraz hlasovalo takmer päť tisíc ľudí. Práve hlasy žiakov každý rok anketu v nemalej miere podporia.

Možnosť zapojiť sa do hlasovania potrvá do 30. septembra 2021. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa bude konať na jeseň.

Viac o podmienkach súťaže pre školy sa dočítate na webe.
Kontakt: Martina R. Hromadová, PR manažérka, 0908 371 289, ragalova@ekopolis.sk

 

 

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.