Živé chodníky sa dočkajú vylepšení aj v roku 2022


V 14. ročníku podporí program Živé chodníky pestrú zmes projektov, ktorých hlavným cieľom je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia, ako aj oddychových a atraktívnych miest pre turistov v ich tesnej blízkosti. Program organizuje Nadácia Ekopolis vďaka dlhodobej spolupráci so značkou Horalky.

Od 1. marca zbiera Nadácia Ekopolis projektové námety, ktoré sa budú uchádzať o podporu v celkovej sume 10 tisíc eur. Cieľom programu je obnova alebo vylepšenie turistickej a cykloturistickej infraštruktúry. Program sa tento rok zameria aj na podporu fyzických objektov podľa potrieb vo vybraných lokalitách – podporené bude budovanie či oprava mostíkov, rebríkov, prístreškov, či studničiek.

S nadáciou Ekopolis spolupracujeme na programe Živé chodníky už niekoľko rokov pretože turistika a Horalky sú jednoducho nerozlučne spojené. Teší nás, že najobľúbenejšie oblátky na Slovensku takto prispievajú k obnove turistickej a cykloturistickej infraštruktúry. Vážime si prácu všetkých dobrovoľníkov a sme radi, že Horalky pomáhajú vrátiť ľuďom a prírode lásku, ktorú im zákazníci prejavujú,“ hovorí Marián Gombík marketing manager značky Horalky.

O podporu môže požiadať organizácia, ktorá je dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, či spravovania územia. Termín ukončenia prijímania návrhov je 7. apríl 2022.

„Prínosom programu Živé chodníky sú najmä partnerstvá, spolupráca, brigády, spájanie síl pre dobrú vec. To je v dnešných časoch podstatné a preto sme radi, že môžeme tento program aj naďalej realizovať,“ hovorí Ján Roháč, programový manažér Živých chodníkov v Nadácii Ekopolis.

Program Živé chodníky vznikol v roku 2008, pričom pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 je program zameraný na celé Slovensko, vďaka dlhodobej spolupráci so značkou Horalky. V priebehu rokov 2008 – 2021 bolo prostredníctvom programu Živé chodníky obnovených celkovo už 1 036 km turistických a cykloturistických chodníkov a na nich desaťtisíce maľovaných značiek a stovky smerovníkov.

Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Kontaktná osoba: programový manažér Ján Roháč, rohac@ekopolis.sk,  0905 240 137

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.