Vrakuňu, Ružinov, Podunajské Biskupice a Rovinku opäť podporí Dobrý sused


Grantový program prerozdelí na projekty 30 tisíc eur

 Grantový program Dobrý sused, ktorý realizuje nadácia Ekopolis vďaka spolupráci so Slovnaftom, už po štvrtý krát ponúka možnosť financovať vlastný projekt v troch bratislavských mestských častiach a obci Rovinka. Program je zameraný na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností a na granty je určených celkovo 30 000 eur.

Ľudia žijúci vo Vrakuni, Ružinove, Podunajských Biskupiciach a obci Rovinka najlepšie vedia, čo v ich komunitách chýba. Grantový program môže byť pre nich motiváciou, aby sa zaujímali o rozvoj zaujímavých verejne dostupných lokalít. Požiadať môžu aj o grant na organizovanie svojich lokálnych športových či kultúrnych aktivít. Výška príspevku na jeden projekt je najviac 4000 eur.

O grant môžu požiadať:

  • registrované mimovládne neziskové organizácie
  • základné, stredné a materské školy
  • centrá voľného času a komunitné centrá
  • mestské časti Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Ružinov a obec Rovinka

Získaniu financií môže veľmi pomôcť ochota obyvateľov zapojiť sa do zmien v ich lokalite a aktívne dobrovoľníctvo. Dôležitá je tiež spolupráca žiadateľov so samosprávou či lokálnymi združeniami. Podporené projekty sa musia zrealizovať do 6 mesiacov od pridelenia grantu.

V minulom roku získalo podporu z grantového programu Dobrý sused štrnásť projektov. Vďaka grantu vznikla komunitná záhrada v Trnávke na Pavlovičke v areáli Saleziánskeho diela, aj v Základnej škole v obci Rovinka. Na Základnej škole Mierová sa zas podarilo vybudovať vonkajšie ihrisko. Projekty zlepšili kvalitu verejných priestorov, rozšírili možnosti stretávať sa a aktívne oddychovať,“ približuje zámery projektov programová manažérka z nadácie Ekopolis, Ľubica Štúberová.

Grantový program Dobrý sused je cielenou snahou Slovnaftu o zlepšenie kvality života v blízkom okolí rafinérie. Pri riadení programu a posudzovaní projektov spolupracuje s nadáciou Ekopolis.

Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti nájdu žiadatelia na tomto odkaze alebo u programovej manažérky Nadácie Ekopolis: Ľubica Štúberová, stuberova@ekopolis.sk, 0902 526 755

Všetko dôležité z Nadácie Ekopolis priamo vo vašej e-mailovej schránke.